HTML

Keress pénzt az interneten dolgozva! Tudd meg hogyan: likk ide

Mi az a Tárhely Szolgáltatás

Friss topikok

Mi az a tárhely szolgáltatás?

2010.11.08. 19:35 miti88

 Minden honlap számára szükség van egy tárhelyre, szerverre, ami biztositja a honlap állományainak tárolását, az esetleges szerver oldalon futó programok működését, valamint az internet kapcsolatot, melyen keresztül a weboldal elérhető. Ezek a tárhelyek, szerverek szünetmentesek kell legyenek ahhoz, hogy a nap 24 órájában, a hét mind a 7 napján működhessen a honlap.

Mivel az, hogy minden személy, vagy cég, aki az interneten meg szeretne jelenni, saját szerverrel rendelkezzen, túlságosan költséges lenne, megjelentek a webtárhely, vagy webhosting szolgáltatók, melyek bizonyos összegért cserébe vállalják a felelőséget azért, hogy szervereiken honlapunk biztonságba van.

Egy szerver fentartása, nem is annyira könnyű feladat, mint az a laikusoknak tűnhet: rendszeresen kell frissiteni a szoftware-ket, biztositani kell a szünetmentességet, a rendszeres biztonsági mentések készitését, és ha valami meghibásodik az egyik számitógépben, a problémát azonnal orvosolni kell.

Ez lehet az egyik magyarázat arra, hogy manapság szinte minden kis és közepes weboldal tulajdonosa  béreli a szervert vagy tárhelyet.

A kis weboldalak mellet szól a megosztott tárhely szolgáltatás kialakulása. Ebben az esetben több honlap osztozik egy szerver erőforrásain, és természetesen a fenntartási költségeken is. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarhelyszolgaltatas.blog.hu/api/trackback/id/tr522434428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása